És diumenge 2 de juny de 2013 a les 8 del matí al pàrquing de l’Estació. Ens trobem part dels membres de la secció d’atletisme del CN Caldes per anar a Santa Perpètua de Mogoda, perquè a les 9:30 comença el 10 de Santa, cursa que coincideix amb la Festa de l’Esport.

Tot just arribem i veiem la sortida dels més joves del club que comencen la seva cursa. Ens trobem a l’entrenador i, anem a recollir els dorsals. Recollits els dorsal veiem a un dels nostres que ha acabat, un dels “joves” del Club. Crec que m’ha anat bé, diu tot modest, he fet els 3.000 en 9 minuts i escaig. Aquests joves estan fets uns “cracks”.

Els altres comencem a escalfar pels carrers del voltants. I a les 9:25 entrem al calaix (la sortida tindrà un únic calaix, perquè no arribem als 900 atletes). Es dóna puntualment el tret de sortida! Iniciem el primer quilòmetre. És fàcil i fa baixada. Agafem els camins de sorra i a partir d’aquí la cosa canvia. No ha arribat l’estiu fins ara, però avui el sol pica de debò. La terra és totalment seca i la pols se’ns fica per tot arreu. Fa calor i comença la pujada. No són pujadetes, no, són pujadots! El teu cap li ve al pensament que només són tres quilòmetres inclinats... S’arriba al cim i comença la baixada. Això és una altra cosa. Accelerem i intentem fer passes més llargues, amb compte de no relliscar. Una caiguda ara seria fatal. Arribem a l’asfalt i encara ens queden quatre quilòmetres per endavant. No és una gran distància, però tot es fa llarg si el teu objectiu és baixar de temps. La gent t’anima pels carrers del poble. Ara sí que hi ha ambient. Acceleres encara més, perquè ja veus que estàs als darrers dos quilòmetres. Rambla amunt, rambla avall, pujada i meta! Avui l’espring es fa més pesat, perquè els últims 250 metres han estat pujada. Això no hauria de ser legal! Veus el temps al crono! Sí, ho has aconseguit. La lluita contra tu mateix, contra el teu propi temps, ja és una realitat!

Quan trobes als companys/es la sensació és comuna i compartida. Tothom està content i satisfet del seu propi temps.

Han penjat els temps oficials i les classificacions dels participants. Sabem que ha anat tot bé, però a més a més comprovem que hi ha cinc podis entre nosaltres!

  • Mercè Puigdueta – 1a VETERANA A
  • Vanessa Olmos – 1a SENIOR
  • Marta Pujol – 3a VETERANA A
  • Manolo Romero – 3r VETERANA B
  • Roger López – 3r JUVENIL

És, en aquests moments, quan t’alegres de llevar-te a les sis del matí per anar a córrer, o de plegar ràpid de la feina per arribar a l’entrenament de les sis de la tarda, o de simplement, sortir quan es pot. Quan l’esforç té les seves recompenses és quan realment veiem que “val la pena seguir lluitant contra un mateix”.

Secció d’atletisme del CN Caldes

Alt equip cncaldes atletisme